Apa épít

Az alkotói munka egy kínkeserves folyamat és rengeteg szeméttel jár

Egy zombi imposztor van közöttünk

2021-ben a zombis jelmezhez hasonló, költséghatékony megoldást próbáltam keresni. Az Among us videójáték amúgy is nagyon népszerű volt éppen a gyerekek között, a fiam azonnal lecsapott az ötletre, hogy készítsük el az alábbi jelmezt.

20-among-us-fej-hidden.jpg

Bár nagyon jól hangzik, hogy 10$ alatt (ami még ma is nagyjából 3 600 ft-os költséget jelentene csak) kihozható az egész, de mint általában, kis hazánkban ez nem volt teljesen megvalósítható. Csak a szükséges filc mennyiség felemésztette a büdzsé 80-90%-át, a végére pedig bőven átléptük a tervezett keretet. Egyéb projektjeinkhez képest viszont így is bőven kellemes kiadást jelentett a jelmez.

A kartonból készült jelmezek nagy előnye, hogy szinte mindig hozzá lehet jutni ingyen néhány kidobásra ítélt dobozhoz. Ha már tudtam spórolni egy kicsit, akkor beruháztam végre egy normális ragasztópisztolyba is, hogy aztán utána úgy eltegyem az egyik szekrénybe, hogy bő másfél évig ne találjam meg. :D

A fenti videót lépésről-lépésre követve hamar el is készült az egésznek a váza, a bevonatot is rendkívül könnyen fel lehetett helyezni. Annyi megjegyzésem lenne a méretekhez, hogy én az oldalait egy kicsit szélesebbre hagynám. 9 éves volt a fiam mikor ezt a jelmezt készítettük és már akkor is kicsit szűkösnek érezte. Egy évvel később újrahasznosítottuk és bizony picit nyomta az orrát.

10-among-us-kivagva-filcezve.jpg

A sisak váza, könnyen elkészíthető

Vannak azért kisebb hibák, de alapvetően egész jól sikerült realizálni a videó alapján a dolgot. Bal oldalt még félkészen, jobb oldalt már a jól ismert "szemüvegkerettel".

20-among-us-fej.jpg

Apróbb ragasztási és burkolási hibák

Következett a hátizsák, akarom mondani az oxigén palack. :) Itt belevittünk egy kis egyediséget, ugyanis nyithatóra csináltuk az egészet, így volt mibe beletenni az egyéb kellékeket és csokitárolóként is remekül funkcionált. :)

30-among-us-hatizsak.jpg

Nem csak dísz, használható is

Most már csak azt kellett kitalálni, miképp tegyük egy kicsit Halloween kompatibilissé a dolgot. Fiam ötlete volt, hogy legyen belőle zombi. Némi vörös festék kellett csak a kívánt hatás eléréséhez.

40-keznyomok.jpg

Véres fordulat

Bevallom, nem szívesen "rontottam" így el a szemüveget, de az volt a kérés, hogy legyen rajta látható sérülés is.

50-among-us-zombi.jpg

A zombi imposztor

Az utolsó pillanatban még gyártani kellett valami fegyvert is. Utólag persze betekerhettük volna némi alufóliával.

60-kellekek.jpg

Nincs imposztor fegyver nélkül

Kényelmes tempóban, egy délután alatt gond nélkül elkészíthető, melegen ajánlom minden Among us rajongónak. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://apaepit.blog.hu/api/trackback/id/tr2918059146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Apa épít

Gyerekkorom óta szerettem alkotni. A fiam születése után tértem vissza ismét a hobbimhoz. A blogon azokat a munkáimat szeretném bemutatni, melyeket kifejezetten a fiam kedvéért készítettem.

Friss topikok

HTML doboz

A sablonhoz felhasznált képeket a Freepik-ről töltöttem le.

Image by upklyak on Freepik

Image by Freepik

süti beállítások módosítása