Apa épít

Az alkotói munka egy kínkeserves folyamat és rengeteg szeméttel jár

Tökösek a ledjeid
Tökösek a ledjeid

Idén elérkeztünk a harmadik Arduinoval megtámogatott Halloween tökhöz. Minden évben igyekszünk valami újat csempészni a koncepcióba. Az első még csak világított és hangot játszott le, a másodiknak már mozogtak a szemei. Idén lecseréltük a szervó motorokat 2 db, 8x8-as mátrix ledre. Gyakorlatilag filléres tétel, darabja 1000 forint környékén beszerezhető.

00-matrix-tok.jpg

Az ötlet az alábbi videóból jött sőt, a videó leírásában megtalálható a teljes kapcsolási ...

Tökös szem
Tökös szem

A Halálcsillag után nem volt megállás, emelni kellett a tétet, így megpróbáltunk összerakni egy nagyon egyszerű kis szemmozgató mechanikát a 2022-es iskolai tökfaragó versenyre.

00-tokos-szem-borito.jpg

A szemgolyókhoz pingponglabdákat használtunk, a festést filcekkel oldottuk meg. Hogy biztosan jól tudjon majd mozogni, a köré készült kis csövet 3d nyomtatóval készítettem el. A labdát egy kis fém tengely tartja a helyén, a hátuljába pedig fapálcát tettünk, ami kilóg a cső ...

Egy zombi imposztor van közöttünk
Egy zombi imposztor van közöttünk

2021-ben a zombis jelmezhez hasonló, költséghatékony megoldást próbáltam keresni. Az Among us videójáték amúgy is nagyon népszerű volt éppen a gyerekek között, a fiam azonnal lecsapott az ötletre, hogy készítsük el az alábbi jelmezt.

20-among-us-fej-hidden.jpg

Bár nagyon jól hangzik, hogy 10$ alatt (ami még ma is nagyjából 3 600 ft-os költséget jelentene csak) kihozható az egész, de mint általában, kis hazánkban ez nem volt teljesen megvalósítható. Csak a szükséges filc ...

Apa épít

Gyerekkorom óta szerettem alkotni. A fiam születése után tértem vissza ismét a hobbimhoz. A blogon azokat a munkáimat szeretném bemutatni, melyeket kifejezetten a fiam kedvéért készítettem.

Friss topikok

HTML doboz

A sablonhoz felhasznált képeket a Freepik-ről töltöttem le.

Image by upklyak on Freepik

Image by Freepik

süti beállítások módosítása