Apa épít

Az alkotói munka egy kínkeserves folyamat és rengeteg szeméttel jár

Mi a manó?

Az iskolában az őszi tökfaragás mellett karácsony előtt is megmérettethetik magukat kicsit az alkotó kedvűek. Lehet nevezni mézeskalács sütő illetve manó készítő versenyre. Mézeskalácsot is megpróbáltunk az első évben, rögtön bele is törött a bicska a nagy elképzelésbe, manót viszont már akkor is készítettünk. Azzal ugyan nem sikerült bekerülni a díjazottak közé, viszont magát a kis figurát annyira jópofának találtuk, hogy egy évvel később nekifutottunk még egyszer, ezúttal pár extrával felturbózva.

Nagy különlegessége a projektnek, hogy ezen gyakorlatilag az egész család dolgozott egy keveset. :)

Akinek tetszik ez a karácsonyi manó, az alábbi videón megnézheti, hogyan készül:

https://www.youtube.com/watch?v=iEpRbzBtZYg

Szóval nekiálltunk még egyszer de ezúttal úgy döntöttünk, készítünk neki egy kis házikót is. Kartondobozt szerencsére mindig lehet kukázni valahonnan, a többi kelléket pedig beszereztük a már jól bevált helyekről.

10-alapanyagok.jpg

Minden nyersanyag megvan, kezdődhet a munka

Az első lépés természetesen a ház kialakítása volt a merev kartonból, majd annak felületét különböző színű filcekkel vontuk be. Abban az évben lett egyébként kirobbanóan népszerű az eresz, így hát menet közben gyorsan rögtönöztünk azt is némi alufóliából. :)

Látható a képen egyébként, mennyire nem volt ez elsőre betervezve, ugyanis a tető alsó részét már csak filc alkotja, így oda nem lehetett rendesen rögzíteni. Csaltunk egy kicsit és a karton oldalára ragasztottuk. Építőiparban jártasak most kicsit nézzenek félre, ha lehet...

40-az-eresz.jpg

A rejtőzködő eresz

Mivel ekkor már túl voltunk a nagy 2020-as covid lezáráson, minket is megihletett a dolog és nem maradhatott le a manóról a maszk. Gyorsan beköltöztettük és egy kis dísszel is feldobtuk a kecót.

20-bekoltozott-a-mano.jpg

Beköltözött a manó

Gondoltam, ha már ház, legyen benne valami világítás is. Ezt egy olcsó kis kínai elektromos gyertyával oldottuk meg.

30-hangulatvilagitas.jpg

Karácsonyi covid manó :)

Ha már tél van, csak-csak jobban nézne ki egy behavazott tetejű házikó, ha már a való életben ebben nem nagyon lehet részünk. Egy kis vatelin tökéletesen megfelelt erre a célra.

50-havazik.jpg

Ha már az életben ritkaságszámba mennek a behavazott háztetők...

Amíg készült a tető, én továbbgondoltam a világítást. A fiam mikulásra kapott ajándékba egy kis figurás világító füzért. Megbeszéltük, hogy talán felhasználhatnánk, hogy méltó helyre kerüljön, ne pedig az egyik fiókban kallódjon valahol. Így viszont a kis kínai gyertyát célszerűbb volt hátrébb helyezni. Na igen, de azt meg rögzíteni kellene, de akkor hogy lesz bekapcsolva?

Sima ügy! Egy kis kábel meg kapcsoló minden háztartásban akad valamelyik fiók mélyén... Vagy nem? :D

Szóval nekiálltam szétszedni a kis kínai gyertyát, kiiktattam a gyári bekapcsoló gombot, ráforrasztottam két szál spagót, így egy vadonatúj kapcsolóval már gond nélkül vezérelhetővé vált a ház oldaláról is, magát a kis fényforrást pedig fixálhattuk az alapzathoz. Túltoltam?

60-fenyarban-uszik-mar.jpg

Kétféle világítórendszer, mindegyik könnyen ki-be kapcsolható

Ha már úgyis lett eresz, csak kellett rá valami, még ha nem is autentikus. ;) Gyártottunk hát egy kapaszkodó mikulást, ő ugye teljesen családbarát és politikailag is teljesen semleges. :)

70-miku.jpg

Szalonképes ereszlakó

Vigyáztunk szegény mikura, nehogy véletlenül lecsússzon az ereszről. Nem spóroltunk a ragasztóval. Hogy biztosan jól látható legyen, a ház elején, az egyik kis világító figura alatt helyeztük el.

80-valaki-van-az-ereszen-valami.jpg

Ez a miku még véletlenül se fog lecsúszni az ereszről ;)

És íme, a kész mű. Az újramelegített manó dizájn ezúttal elnyerte a közönség tetszését, végre nem csak tapasztalattal lehetett gazdagabb a fiam, hanem bezsebelhetett egy kis ajándékot is. :)

90-final-mano.jpg

Díjazott lett a covid manó

A bejegyzés trackback címe:

https://apaepit.blog.hu/api/trackback/id/tr4218059140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Apa épít

Gyerekkorom óta szerettem alkotni. A fiam születése után tértem vissza ismét a hobbimhoz. A blogon azokat a munkáimat szeretném bemutatni, melyeket kifejezetten a fiam kedvéért készítettem.

Friss topikok

HTML doboz

A sablonhoz felhasznált képeket a Freepik-ről töltöttem le.

Image by upklyak on Freepik

Image by Freepik

süti beállítások módosítása